37179923_2731473133544867_2192216638625939456_nVan 13 tot 22 juni 2020 verzorgen Selma Sevenhuijsen en Dafne Arlman weer een reis naar het Meer van Bolsena, het hart van Etruskenland in Midden-Italië, ter ere van de Etruskische godin Norzia en haar heilig huwelijk met de god Velth. We reizen langs een aantal oude heilige plekken rondom het meer, waar je hun aanwezigheid nog kunt ervaren. De reis mondt uit in een speciale viering van de ZONNEWENDE aan de oever van het meer, waar we de zonsopkomst ervaren op een verborgen plek, waar dit moment tijdens de oudheid al werd gevierd.

Het gebied van de Etrusken

Lang voor onze jaartelling al was het Lago di Bolsena het heilig centrum van de Etrusken. Ieder jaar rond de zonnewende kwamen hier de priester-koningen en priesteressen van de 12 Etruskische stadstaten bijeen voor hun jaarfeesten. Ze eerden hun godin Norzia/Voltumna, en vierden haar heilig huwelijk met haar partner, de god Velth. Rondom het meer zijn nog allerlei sporen van heilige plekken die hieraan herinneren: holle wegen, tempelresten, altaren en beelden èn afbeeldingen van de dubbelstaartige meermin, haar symbool.

De reis

Gedurende de hele reis verblijven we in een heerlijke, gastvrije B&B in het oude vissersdorpje Marta, aan de oever van het meer. Vandaar reizen we een aantal bijzondere plekken, in Sovana, Sorano, San Lorenzo Nuovo, Bomarzo en Tuscania. We verbinden ons met de plaatsen via uitleg, meditatie, en eenvoudig energiewerk. Dit deel van de reis wordt afgerond met een boottocht om de twee eilanden in het meer. Op 21 juni bezoeken we vervolgens Bisenzio, een schiereiland met oude altaren, waar we in een grot de zonsopkomst van de zonnewende vieren.

Praktisch

 • Er kunnen 6 vrouwen met ons mee op deze reis.
 • Tijdens de reis zal Selma vertellen over de geschiedenis en de sacrale geografie van de streek, en over de plekken die we bezoeken.
 • Op een aantal plekken doen we eenvoudige energetische oefeningen, meditaties en labyrintlopen. Er is een aantal dagdelen uitgeruimd voor verwerking via beeldhouwen en tekenen.
 • Er is voldoende vrije tijd om uit te rusten, dagboek te schrijven, te zwemmen, langs het meer te wandelen of een koffietje te drinken op een terrasje in Marta.
 • We verblijven gedurende 10 nachten in tweepersoons appartementen in de Orto delle Fate (ortodellefate.it). Deze B&B heeft een organische groentetuin, waaruit Umberto overheerlijke vegetarische maaltijden kookt.
 • De prijs bedraagt € € 2150. Dit bedrag is inclusief:
  • verblijf in de Orto delle Fate op basis van halfpension, dit is inclusief ontbijt en diner, exclusief lunch en drankjes
  • vliegretour Amsterdam – Rome op 12 en 22 juni
  • luchthaven transfer en vervoer in de streek tijdens de gehele reis, in een 8 persoonsbusje met chauffeur
  • deskundige begeleiding van Selma en Dafne
  • kennismakingsbijeenkomst in maart 2019

dit bedrag is exclusief: bijdrage aan een gemeenschappelijke pot voor lunches (picknicks), consumpties en toegang tot plekken, tussen de € 100 – € 150.

   Aanmelding: bij Dafne Arlman: info@dafnearlman.nl. De inschrijving gebeurt op volgorde van aanmelding en dient vóór 1 februari 2019 binnen te zijn.

   De logistieke ondersteuning berust bij reisbureau Hemminkways info@hemminkways.nl, 0575-512562. Na de bevestiging van je aanmelding krijg je van hen een rekening voor een aanbetaling. Bij deze organisatie kun je ook overleggen over individuele wensen m.b.t. reizen en eten.

Annuleringsverzekering en reisverzekering zijn verplicht.

Selma Sevenhuijsen (www.selmasevenhuijsen.nl) is auteur van de boeken ‘De glimlach van de sirene’, Koningin van het Vaticaan’ en – recentelijk – ‘Vrouw aan de hemelpoort. Reis door Italie op zoek naar de dubbelstaartige meermin’. Zij heeft jarenlang in de buurt van het meer gewoond, en heeft vele reizen en excursies begeleid langs heilige plekken in de streek. Ook werkt zij met het labyrint als spirituele weg.

Email: selma@selmasevenhuijsen.nl

Dafne Arlman

(www.dafnearlman.nl) werkt als grafisch ontwerper & illustrator in Amsterdam. Daarnaast begeleidt ze mensen individueel met het realiseren van hun dromen, zoals het uitgeven van een boek in eigen beheer. Ze verzorgde de vormgeving van twee van Selma’s boeken. Ze woonde in Italie als student. Sinds 4 jaar reist ze met Selma door Italië, waar ze onder meer labyrinten maakt en energiewerk doet.

Email: info@dafnearlman.nl, telefoon: 06 380 48876