libri-sugli-etruschi-storia-romanzi-saggiDe balans tussen vrouwen en mannen is op dit moment een belangrijke maatschappelijke kwestie. Je kunt het opvatten als een getalsmatige verhouding, in de zin van gelijkheid in taken, verantwoordelijkheden en posities. Daaronder ligt echter een diepere laag: Hoe gaan we om met het vrouwelijke en het mannelijke in onze cultuur, in spirituele, symbolische en psychologische zin? In onszelf? Het is het thema van een negendaagse groepsreis rondom het Meer van Bolsena.

Ooit was dit meer het centrum van de Etruskische cultuur, in tijden waarin het vrouwelijke en het mannelijke nog in balans was. We verbinden ons met het verhaal daarover, en met de resten die je nog in het landschap kunt aantreffen: oude altaren, tempels, holle wegen, bronnen, en natuurlijk het meer zelf. We gaan op zoek naar een innerlijke balans, een verbinding tussen het vrouwelijke en het mannelijke in onszelf, een evenwicht tussen hoofd en hart ook.

In de ochtenden gaan we met elkaar op stap om de oude resten te verkennen, in de middagen verwerken we wat we gevonden hebben, via meditatie, yoga, massage, zwemmen, beweging, creativiteit en delen. En gebalanceerd eten natuurlijk!

Ga naar www.lamontagnolaretreat.com voor meer gedetailleerde informatie over de reis. Via deze site kan je je ook opgeven!

Delen…Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn