Schilder je eigen meermin!

Op zaterdag 22 februari vieren we de Meermin godin en mijn boek over haar in Spiritueel Centrum Yoena in Delft, met een creatieve bijeenkomst. Yoena is een heerlijke, inspirerende locatie, waar ik al vaker heb samengewerkt met gastvrouw Els Brouwer. Ik geef eerst een lezing over mijn boek, waarna ieder haar eigen meerminnelijke Godin gaat schilderen. Iedereen uit de regio en daarbuiten is van harte welkom!

Tijd: van 13.30 tot 16.00
Plaats: Yoena, Phoenisstraat 66-202, 2611 AM Delft
Opgave: info@yoena.nl of bel/sms 06-19452804

Een bijzonder feestje voor mijn boek, met prachtige zigeunermuziek en heerlijk Italiaans eten

Zo’n zeven jaar geleden – ik woonde toen nog in Sorano – kreeg ik een uitnodiging van ene Sandro Bruti voor een concert in het Kasteel van Bolsena, met drank en zigeunermuziek. Sandro bleek een Italiaans-Nederlandse levensgenieter, met een sterke band met het Meer van Bolsena: van vaderlijke kant stamt hij uit de streek. De verbinding met de spirit van het Meer bleek ook een verbinding tussen ons te zijn. Op 15 februari a.s. vieren we onze vriendschap met een speciale maaltijd in het Casa Bruti in Scheveningen, ter gelegenheid van het verschijnen van mijn nieuwe boek over de dubbelstaartige meermin. Kom meegenieten, met de prachtige zigeunermuziek van – wederom – Noa Eyl & Dani Luca. Voor €20 pp krijg je de muziek, mijn verhaal over het boek, een lekker bord pasta en koffie met italiaanse zoetwaren, en veel plezier!
Tijdens de presentatie kan je het boek aanschaffen voor 29 euro.
Gaarne reserveren via info@dramtune.com

18.00H All welcome
18.15H Antipasti on the table
18.45H Boekpresentatie Selma Sevenhuijsen
19.30H Brutiful Pasta
20.00H First Music Set
20.45H Coffee & Dessert
21.15H Final Music Set

Casa Bruti
Haarlemsestraat 20
2587 RA Scheveningen

Studiedag ‘Vrouw aan de hemelpoort’

Op zondag 9 februari verzorg ik samen met Mathilde van Mill en Marielle Lassche een studiedag over mijn boek bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen. In de ochtendsessie geef ik een lezing over het boek, met de nadruk op de rol van de meermin als inwijdster op de spirituele weg. In de middag geeft Mathilde van Mill een toelichting op het belang van mijn boek vanuit dieptepsychologisch perspectief. Daarna deelt Marielle Lassche haar ideeën vanuit kunsthistorisch perspectief: hoe kan de meermin je leren ‘anders’ te kijken, vanuit verbinding? We sluiten de dag af met een praktische oefening. Meer info en opgave bij www.jungiaansinstituut.nl

Lezing ‘ De meermin als inwijdster’

O

Op donderdag 23 januari verzorg ik een lezing over mijn boek voor de Embassy of the Free Mind in Amsterdam. Deze lezing gaat over de meermin als inwijdster en als gids van de ziel op haar lange reis tussen levens, en tussen de geestelijke en de materiële wereld. Deze rol wortelt in de Etruskische cultuur en zette zich voort bij de Longobarden en de Benedictijnen, en ook in hermetische en gnostische stromingen in het christendom. Het is allemaal zichtbaar op heiligdommen in Italië: in mijn lezing zal ik een aantal voorbeelden daarvan geven. Mijn verhaal mondt uit in een inkijkje in de universele betekenis van de dubbelstaartige meermin: hoe kan zij ook nu nog een spirituele leidsvrouw zijn?

Voor meer informatie en opgave, zie: https://embassyofthefreemind.com/…/openingstij…/evenementen…

Afbeelding: MM verbindt koningin en koning, Clavis Artis Manuscript, 17e-18e eeuw.

Mijn nieuwe boek over de dubbelstaartige meermin.

voorkant Op zaterdagmiddag 13 april 2019 vond de feestelijke en succesvolle presentatie plaats van mijn nieuwe boek ‘Vrouw aan de hemelpoort. Reis door Italië op zoek naar de dubbelstaartige meermin’, op 10 november gevolgd door de presentatie in Barga (Lucca) van de Italiaanse vertaling Signora della Porta del Cielo. Viaggio in Italia alla ricercha della sirena bicaudata’   Je kunt het Nederlandse boek van nu af aan bestellen op boekenroute.nl. De Italiaanse uitgave is beschikbaar via www.effigi.it. Ik bereid momenteel een reeks van boekpresentaties voor in 2020, in Nederland en in Italië. Houd mijn agenda in de gaten voor nadere info!

Meerminreis naar Etruskenland, juni 2020

37179923_2731473133544867_2192216638625939456_nVan 13 tot 22 juni 2020 verzorgen Selma Sevenhuijsen en Dafne Arlman weer een reis naar het Meer van Bolsena, het hart van Etruskenland in Midden-Italië, ter ere van de Etruskische godin Norzia en haar heilig huwelijk met de god Velth. We reizen langs een aantal oude heilige plekken rondom het meer, waar je hun aanwezigheid nog kunt ervaren. De reis mondt uit in een speciale viering van de ZONNEWENDE aan de oever van het meer, waar we de zonsopkomst ervaren op een verborgen plek, waar dit moment tijdens de oudheid al werd gevierd. (meer…)

Werken met het labyrint 2020

BargaSpeel je al langer met de gedachte om zelf activiteiten met het labyrint te organiseren, of het labyrint te integreren in je bestaande werk? Wees dan welkom bij de inspirerende driedaagse training ‘Werken met het labyrint’, die ik al sinds 11 jaar met groot plezier en succes verzorg bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Je leert een labyrint te maken, krijgt een inleiding over de geschiedenis en de spirituele betekenis van het labyrint en er zijn twee dagdelen over de kneepjes van het vak van labyrintwerker. Je rondt de training af met een zelf te organiseren activiteit. De data voor 2020 zijn: 19 en 26 november 2020 en 11 maart 2021. Voor meer info en opgave: www.jungiaansinstituut.nl

Another year with Matilda

cropped-cover_web_7After the year 2015, the year 900 years after Matilda’s passing to the hereafter, I could expect 2016 to be a more quiet year. And yet, many things have happened with me and the Grancontessa, that have added small but shining pearls to the string that appeared during the research for my book ‘Queen of the Vatican‘. Let me try to give you an overview, standing on the threshold to another new year. (meer…)

Het labyrint, een weg naar mystieke weerbaarheid

minotaurus-2In december 2008 schreef ik onderstaand artikel, gepubliceerd in het tijdschrift ‘Herademing’. Het is nog net zo actueel als toen, en misschien nog wel meer. Daarom publiceer ik het nu als blog. Meer dan ooit is ‘schaduwwerk’ nodig, individueel en collectief, en op een steeds dieper niveau. Laten we een voorbeeld nemen aan het meisje dat op bijgaande prent van Picasso met compassie en liefdevolle moed de Minotaurus uit het labyrint leidt, in plaats van hem te vermoorden, zoals Theseus dat deed.  Inmiddels is er ook het hartlabyrint… (meer…)

De premie ‘Kronieken van het mysterie’.

fullsizerender-3Op 10 december 2016 kreeg ik samen met minstens 12 andere personen uit Italie en elders, waaronder vriendin en collega Agnes van de Beek, in Ceccano (Lazio, Italia) de prijs ‘ Kronieken van het mysterie’ toegekend voor de Italiaanse versie van mijn boek ‘De glimlach van de sirene. Reis door het Etruskisch labyrint op zoek naar de godin’. Onderstaand de Nederlandse tekst van het dankwoord, dat ik daar in het Italiaans heb uitgesproken.  (meer…)